You are currently viewing Eesti kinnisvaraga seotud korduma kippuvad küsimused
Pirita tee 26f in Tallinn

Eesti kinnisvaraga seotud korduma kippuvad küsimused

Mõned enim küsitud küsimused kinnisvara kohta Eestis:

Kas välismaalased saavad soetada kinnisvara Eestis?

Jah, välismaalased saavad soetada Eestis kinnisvara ilma igasuguste piiranguteta. Kinnsivara soetamine Eestis on kerge ja kiire protsess. Mitte residendid ja välisfirmad saavad soetada Eestis kinnisvara samadel tingimustel nagu kohalikud ettevõtted ja residendid. Kinnisvara soetamisel võivad olla takistused vaid kodanikele kes on pärit kehtivate sanktsioonidega riikidest.

Millised on kinnisvara ostmisega kaasnevad tehingukulud?

Eestis kinnisvara ostmisega kaasnevad tehingukulud sisaldavad riigilõivu, notaritasusid ja kinnisasja registreerimise kulu. Kogumaksumus võib olla umbkaudu 2-3% ostuhinnast. Siit leiate Notarite Koja ametliku veebisaidi, kust leiate lisateavet notaritasude kohta. https://www.notar.ee/et/teabekeskus/notari-tasu-kalkuleerimine

Millised on Eesti keskmised eluasemehinnad?

Eesti keskmised kinnisvara hinnad varieeruvad olenevalt asukohast, suurusest ja seisukorrast. Maa-ameti andmetel oli Eesti keskmine korteri hind 2021. aasta II kvartalis 1893 eurot ruutmeetri kohta ja www.kv.ee indeksi põhjal 21.02.2022 seisuga 1886,20 eurot ruutmeetri kohta . . Alloleval lingil saate vaadata videotuure meie müügis olevatest ja müüdud kinnisvaraobjektidest. https://www.youtube.com/@GeorgiZanev ( videotuurid kinnisvarast mida hetkel müüme ja oleme varasemalt juba müünud)

Kuidas käib kinnisvara ostmise protsess Eestis?

Kinnisvara ostuprotsess hõlmab tavaliselt kinnisvara leidmist, müügilepingu sõlmimist, tagatisraha tasumist ja tehingu vormistamist notaris. Olge ülimalt ettevaatlik mis tahes summade maksmisel otse müüjatele, tasuge kõik maksed Notari konto kaudu.

Millised maksud on seotud kinnisvara omamisega Eestis?

Kinnisvaraomanikud on Eestis kohustatud tasuma iga-aastast maamaksu, mis põhineb maa väärtusel ja on üldiselt väga madal, moodustades 2,5% maa maksustamisväärtusest, mida indekseeritakse kord 20 aasta jooksul. Maksumäär on erinev. olenevalt maa asukohast ja väärtusest ning mõnes linnaosas on esmane elukoht sellest maksust vabastatud.

Millised on kõige populaarsemad piirkonnad Eestis kinnisvara ostmiseks?

Populaarseimad piirkonnad Eestis kinnisvara ostmiseks on Tallinn, Tartu, Pärnu ja Haapsalu. Neis piirkondades leiab erinvas hinnaklassis kinnisvara, alates korteritest kuni majadeni. Täiendav vihje: 70% kogu majandustegevusest toimub Tallinnas ja Harjumaal

Milline on üüriturg Eestis?

Üüriturg Eestis kasvab, eriti suuremates linnades Tallinnas ja Tartus. Üürihinnad varieeruvad olenevalt asukohast, suurusest ja kinnisvara seisukorrast. Here I have a full YouTube playlist with real apartment rentals in Tallinn https://www.youtube.com/playlist?list=PLnxKvNuiSIhrX5OlUau4vC8dlVtfpoIPQ

Tallinna parim kinnisvaramaakler
Georgi Zanev – loo autor

Kui teil on konkreetne küsimus, võite selle postitada kommentaaride lahtrisse ja ma vastan sellele, samuti saate kokku leppida tasuta konsultatsiooni kinnisvara üürimise, ostmise või investeerimisega Eestis..

Lisa kommentaar