You are currently viewing Need asjaolud peletavad ostjaid: Müüjate parimad näpunäited müügi kindlustamiseks

Need asjaolud peletavad ostjaid: Müüjate parimad näpunäited müügi kindlustamiseks

Kodu müümisel Eestis loeb esimene mulje. Ostjad hindavad kinnisvara sageli kiiresti ja teatud asjad võivad panna nad kohe huvi kaotama. Selleks, et maksimeerida eduka müügi võimalusi Eesti kinnisvaraturul, peavad müüjad olema teadlikud nendest takistustest ja võtma ennetavaid meetmeid nende kõrvaldamiseks. Selles artiklis räägime neljast asjast, mis võivad ostjaid heidutada, ja anname nõuandeid nende vältimiseks, tagades teie Eesti kinnisvara sujuvama ja edukama müügiprotsessi.

  1. Vananenud sisustus ja sisseseade

See on üks kõige tavalisemaid kinnisvaraga seotud tagasilööke… vananenud sisustus ja sisseseade. Kooruvad tapeedid, vaipkate ja vanamoodne mööbel ning valgustid võivad jätta mulje, et kodu on hooletusse jäetud, et seda ei ole aastaid hooldatud või uuendatud. Selle vältimiseks peaksid müüjad kaaluma maja/korteri uuendamist värske värvi, kaasaegse sisustuse ja uute vaipade abil. Üllataval kombel on 36% koduostjatest valmis kaasaegsete mugavuste eest rohkem maksma, selgub maaklerite liidu uuringust. Need väikesed uuendused võivad teha suurt vahet potentsiaalsete ostjate ja üürnike ligitõmbamisel ja mis veelgi tähtsam, müügi kindlustamisel!

  1. Puudub kõnnitee atraktiivsus (curb appeal – maja või muu kinnistu üldine atraktiivsus kõnniteelt potentsiaalsele ostjale)

Kodu välisilme on esimene asi, mida ostjad märkavad, ja puudulik välimus võib neid koheselt heidutada. Üleliigne haljastus, kooruv värv ja räpane õu võivad jätta mulje et kinnisvara eest pole hoolt kantud. Müüjad peaksid oma kodu atraktiivsuse parandamiseks hoidma muru korras, pügama hekke ja lisama elujõulisi lilli või taimi. Välisviimistluse ümbervärvimine ning välisukse ja riistvara uuendamine võib samuti oluliselt parandada kodu esmamuljet. Lisaks sellele võivad müüjad keskenduda ka kortermajade üldkasutatavatele pindadele. Tagada, et sissepääsud, fuajeed ja üldkasutatavad ruumid oleksid hästi hooldatud ja visuaalselt atraktiivsed. Kõike seda tehes luuakse eeldused edukaks tehinguks Eesti kinnisvaraturul.

  1. Ebameeldivad lõhnad kinnisvaras

Ebameeldivad lõhnad võivad potentsiaalseid ostjaid eemale peletada, mistõttu neil on raske ette kujutada ennast seal elamas. Selle vastu võitlemiseks peaksid müüjad keskenduma kannatanute põhjalikule puhastamisele. Lemmikloomade plekkide või hallituse probleemidega tegelemine ja hea õhuvoolu tagamine kogu majas või korteris. Lisaks sellele võib õhuvärskendajate kasutamine või küpsetiste küpsetamine enne kinnisvara vaatamist aidata neutraliseerida lõhnu ja jätta positiivse mulje huvitatud ostjatele või üürnikele.

  1. Korrastatud ja isikupärastatud kodud

Ebakorrapärane või liiga isikupärane kodu võib muuta ostjate jaoks raskeks kujutleda seal elamist. Liiga palju esemeid, perepildid ja üldine segadus võivad segada ostjaid kodu potentsiaali nägemisest. Kui kinnisvara on turul, peaksid müüjad korrastama ja eemaldama üleliigsed esemed, korrastama kapid ning lihtsustama kaunistusi ja värve. Puhas ja korrastatud ruum võimaldab ostjatel keskenduda kodu omadustele ja kujutleda end seal elamas. Lisaks aitab mööbli paigutuse optimeerimine ostjatel visualiseerida iga ruumi funktsionaalsust ja potentsiaali. Ülisuurte või ebavajalike detailide eemaldamine võib luua rohkem ruumi ja näidata erinevaid paigutusvõimalusi.

Selleks, et suurendada oma müügivõimalusi, peaksid müüjad võimalikult kiiresti tegelema nende tavaliste kinnisvaratõrgetega. Kui te ei tea, kust alustada, võib abi olla kinnisvaraprofessionaalide või kodude kujundamise ekspertide nõuannetest. Nende küsimuste lahendamise ja ostja ootuste täitmisega valmistavad müüjad oma kinnisvara Eesti turul edukaks müügiks ette.

Lisa kommentaar