You are currently viewing Linnast põgenemine: Top nõuanded ideaalse maakodu loomiseks
Top tips to create the ideal country home

Linnast põgenemine: Top nõuanded ideaalse maakodu loomiseks

Eesti südames on üks eriline koht, mis ei tunne end nagu ükski teine, põgenemine kiirest linnaelust….maale. Kui oled kunagi unistanud oma Eesti maakodust, siis ei ole sa üksi. Paljud meist, kes elavad maal või kellel on looduses asuv teine kodu, hindavad seda Eesti traditsiooni.

Kuna üle 50% Eesti pindalast on kaetud metsaga, on mõistlik seda looduslikku rikkust nautida. Inspireerituna meie ühisest armastusest looduses asuvate kodude vastu, oleme välja pakkunud mõned nõuanded, kuidas saada maksimaalset kasu igast maakodust.

  1. Loodusest inspireeritud disain

Laske Eesti maastike ilu inspireerida oma kodu. Valige naturaalsed materjalid, nagu puit ja kivi, et anda sellele autentne hõng. Miks? Sest need materjalid on pärit otse loodusest, lisades teie ruumile ehedat tunnet.

Ja suured aknad on hädavajalikud. Nad loovad ühenduse loodusega, lastes sisse päikesevalgust ja värsket õhku. Mitte unustada kaunist vaadet, mida saate nautida….. olgu see siis ilus päikesetõus või kuuvalge taevas. Iga kord, kui vaatate välja, saate nautida seda Eesti ilu . Ja kes teab, milliseid loomi võite näha.

  1. Ündsus õues

Kasutage oma välisruumi maksimaalselt ära. Kujundage mugav terrass toolide ja väikese lauaga hommikukohviks või tähtede vaatlemiseks. Looge lillede, maitsetaimede ja köögiviljade kasvatamiseks ettenähtud ala, et suurendada visuaalset atraktiivsust. Kujutage ette, et korjate värsket basiilikut oma koduste pitsade jaoks või piparmündi värskendavate suviste jookide jaoks. See on maitseküllane lisa, milles on tunda kodumaist headust.

Ja miks peaks siinkohal peatuma? Kaaluge, kas lisada võrkkiikud laiskadeks pärastlõunadeks, kiiged mängulisemaks ja võib-olla isegi väike tiik lindude ligimeelitamiseks. Ja miks mitte luua lihtne lõkkeplats/grilliplats? Sobib suurepäraselt vahukommide küpsetamiseks või suviste grillipidude korraldamiseks.

  1. Hubane interjöör

Tehke oma maakodu sobivaks aastaringseks elamiseks. Kamin, mis on hädavajalik ja sobib ideaalselt Eesti talvedesse, lisab soojust ja muutub koosviibimiste südameks. Lisaks saate metsast koguda kõik vajalikud küttepuud.

Tagage, et teie köök ei oleks mitte ainult praktiline, vaid ka koht, kus söögid muutuvad mälestusteks, pakkudes piisavalt ruumi toiduvalmistamiseks ja hubaseid nurgakesi vestlemiseks.

Valige pehme valgustus, et luua rahustav atmosfäär.

Looduslikud tekstuurid, nagu puitmööbel, aitavad ühendada teie kodu ümbritsevaga. Hoidke see kutsuvana ja tagage, et igas nurgas oleks mõnus koht lõõgastumiseks ja vestluseks.

  1. Saun

Lisage oma maakodusse saun, olgu see siis eraldiseisev või toas asuv saun. Saunad on sajandeid olnud osa Eesti elust, pakkudes ruumi suhtlemiseks ja loodusega suhtlemiseks.

Kas teadsid? Lisaks lõõgastumisele elavdavad saunad vereringet ja edendavad heaolutunnet. Seega ei ole sauna lisamine pelgalt luksus. See on osa Eesti kultuurist, mis toob teie maakodusse traditsiooni, rahu ja kasu tervisele.

  1. Jätkusuutlik elu:

Tooge Eesti loodusearmastus oma maakodusse, lisades päikesepaneelid. Need paneelid koguvad päikesevalgust ja muudavad selle elektriks, andes teile rohelise ja kulutõhusa energiaallika. Lisaks proovige vihmavee kogumist, kogudes vihma tünnidesse. See tagab tasuta ja jätkusuutliku varustatuse teie aia või muude majapidamisvajaduste jaoks. See on lihtne viis elada keskkonnasõbralikumalt ja säästa nii energia- kui ka veearvete pealt, eriti kui teil on ka teine kodu linnas.

Täiusliku Eesti maakodu loomine ei pea olema keeruline. Laske lihtsalt looduse ilul juhinduda oma valikutest, lisage kohalikke traditsioone ja teie kodu saab olema hubane pelgupaik, kus iga aastaaeg toob endaga kaasa ainulaadse ja lohutava võlu.

Tutvu Eesti kinnisvaraga koos Brokerlyga, et saada asjatundlikku juhendamist.

Kas sul on veel mingeid nõuandeid maakodu kohta? Jagage neid kommentaarides.

Lisa kommentaar