You are currently viewing Lihtsad viisid, kuidas kaitsta oma kodu tavaliste varakahjude eest

Lihtsad viisid, kuidas kaitsta oma kodu tavaliste varakahjude eest

Oma elukoha omamine on suur saavutus, olgu see siis mugav maja või hubane korter. Kuid eriti sellistes karmide talvedega paikades nagu Eesti, tähendab kodu omamine – olgu see siis teie oma või renditud -, et teil on mõned olulised asjad, mille eest tuleb hoolitseda. Räägime nii majade kui ka korterite puhul levinud probleemidest ja lihtsatest viisidest, kuidas nendega toime tulla.

  1. Vee lekked

Kuidas see juhtub: Katuse lekked tekivad sageli vanade või kahjustatud materjalide tõttu, mida süvendavad külmad talved nagu Eestis. Raske lumi võib katuseid koormata, mis võib põhjustada lekkeid. Vahepeal võivad nii majades kui ka korterites vananevad torud või külmakraadid põhjustada torude lõhkemist, eriti ühisveevarustussüsteemides. Lisaks sellele võivad halb drenaaž või ummistunud vihmaveerennid lasta vihmavee kodudesse, põhjustades sealjuures kahju.

Ennetamine: Eriti külmades kohtades nagu Eesti, kus külmad talved võivad tekitada jäätamme. See juhtub siis, kui lumi sulab ja jäätub uuesti katusel. Ka torude regulaarne kontroll on kohustuslik, seega kõrvaldage kõik probleemid kiiresti. Korterites elavate inimeste puhul teavitage kindlasti juhtkonda, kui märkate lekkeid teistest korteritest. See on ühine jõupingutus, et hoida maja heas korras, ja väike hoiatus võib olla väga kasulik.

  1. Hallitus

Kuidas see juhtub: See on tavaline probleem nii majade kui ka korterite puhul. Ta õitseb püsivalt niisketes ruumides, mis on sageli tingitud lekkest või kehvast ventilatsioonist. Isegi väikseimad lekked võivad olla põhjuseks. Lisaks soodustab hallituse kasvu ka kõrge õhuniiskus või ebapiisav õhuvool.

Ennetamine: Nagu eespool mainitud, parandage kõik lekked kiiresti! Ja siin on kasulik vihje: pärast lekke tekkimist tuleb veenduda, et piirkond on täielikult kuivanud, et vältida hallituse tekkimist. Hoidke vannitubades asjad kuivana, kasutades ventilaatorit või hoia aknad lahti . Puhastage neid ruume sageli, eriti varjatud nurgad. Need lihtsad sammud ei kaitse mitte ainult teie vara, vaid muudavad ka teie eluruumi tervislikumaks.

  1. Tulekahjud

Kuidas see juhtub: Väikesed tulekahjud võivad teid üllatada, eriti sellistes kohtades nagu köök või vigase juhtmestiku tõttu. Kui köögis koguneb rasva või kui toiduvalmistamine jäetakse järelevalveta, võib tekkida leek. Vigane juhtmestik, mis on sageli peidetud seinte taha, on tavaline põhjus. Kas teadsid? Elektrilised probleemid ei pruugi alati olla nähtavad. Seega on oluline olla tähelepanelik ebatavaliste lõhnade või vilkuvate tulede suhtes.

Ennetamine: Suitsuandurid: ootamatute tulekahjude vältimiseks paigaldage usaldusväärsed suitsuandurid olulistesse kohtadesse oma kodus. Kontrollige regulaarselt pistikupesa kulumist või kahjustusi ja parandage need kiiresti. Hoidke kuumusest eemal asjadest, mis võivad süttida. Kui olete korteris, andke juhtkonnale teada, kui märkate elektrilisi probleeme. Need lihtsad sammud aitavad oluliselt kaasa turvalise kodukeskkonna tagamisele, mis on oluline osa kinnisvara heaolust.

  1. Praod

Kuidas see juhtub: Nii majades kui ka kortermajades võivad aja jooksul tekkida väikesed praod. See on peamiselt tingitud ilmastikuoludest ja aja loomulikust kulgemisest. Sellistes kohtades nagu Eesti, kus temperatuurid tõusevad ja langevad, võivad ehitusmaterjalid venida ja kahaneda, tekitades väikseid pragusid. Samamoodi võib kodu või kortermaja esmakordsel ehitamisel, eriti esimestel aastatel, veidi nihkuda, kui see paika asetub. See settimine võib tekitada neid väikseid pragusid.

Ennetamine: Kontrollige oma kodu regulaarselt pragude suhtes. Parandage need kohe, enne kui nad suureks muutuvad. Kasutage pragude vastu kaitsmiseks paindlikku tihendust või hermeetikut. Pidage meeles, et mõned praod on okei, kuid teised võivad olla suurem probleem. Kui te ei ole kindel, küsige spetsialistilt. Korterite puhul teavitage juhtkonda kõigist pragudest ühistes ruumides. Need sammud hoiavad teie koha tugevana ja hoiavad ära pikaajalised probleemid.

  1. Kahjurid: Soovimatud külalised

Kuidas see juhtub: Närilised ja närilised võivad leida tee majadesse ja korteritesse läbi pisikeste avade. Sageli kasutavad need väikesed sissetungijad ära akende, uste või seinte pragusid. Isegi väikesed augud võivad olla kahjurite sisenemiskohaks. Lisaks võib halb tihendus torude või ventilatsiooniavade ümber tekitada sissekäiguteid.

Ennetamine: Eriti sellistes kohtades nagu aknad, uksed ja praod. Tihendage need kohad, et takistada nende sisenemist. Pro nõuanne: kasutage ilmastikukindlaid ribasid või uksepiirded lisakaitseks. Kas teadsid? Kahjureid tõmbavad ligi toidujäägid, nii et kodu puhtana hoidmine ja toidu nõuetekohane säilitamine lisab veel ühe kaitsekihi.

Nende probleemide tundmine ja nende varajane lahendamine võib teid hiljem hädast päästa. Olenemata sellest, kas olete koduomanik ja suurendate omakapitali või olete üürnik, kes otsib meeldivat keskkonda, on eluruumide eest hoolitsemine nende üldise heaolu jaoks väga oluline. Teie kodu kaitsmine tagab mugava elamise praegu ja muutub väärtuslikuks varaks tulevikus.

Avasta Eesti kinnisvara Brokerlyga.

Lisa kommentaar