You are currently viewing 5 praktilist nõuannet, mida peab teadma, et vähendada kommunaalkulusid Eestis

5 praktilist nõuannet, mida peab teadma, et vähendada kommunaalkulusid Eestis

Peaaegu 30% Eestis kasutatavast energiast kulub elamumajandusele. Aga siin on üllatus: Kas teadsite, et saate muuta oma kodu mugavaks JA rahakotisõbralikuks? Viimastel aastatel on elukallidus tõusnud ja majapidamiskulude haldamine võib tunduda mõistatusena. Hea uudis? On lihtsaid ja praktilisi viise, kuidas vähendada oma arveid, ilma et see tooks kaasa mugavuse vähenemise. Uurime, kuidas vähendada kommunaalkulusid ja hoida oma kodu eelarvesõbralikuna.

  1. Soojusta kodu hästi

Akende ja uste soojustamine on nagu kodule hubase teki kinkimine, eriti oluline Eestimaa talvedel. See hoiab soojust sees ja külma väljas. Tulemus? Madalamad arved ja soojem eluruum.

Siin on kaks nutikat trikki:

Esiteks, kasutage tihendeid. See on nagu akende ja uste tihend, mis hoiab külma eemal. Tihendid on mugav materjal, mida paigutatakse akende ja uste servade ümber, et takistada tuuletõmmet. See on taskukohane meetod oma arvete vähendamiseks.

Teine võimalus on tihendada uste ja akende all olevad tühimikud tõmbetõkketega. See takistab talvel külma õhu sissetungimist, vähendades teie küttesüsteemide töökoormust.

Teiseks, investeerige soojuskardinatesse. Nad hoiavad soojust sees. Lisaks lisavad nad teie kodule stiilset külge.

  1. LED-lambid: Valgustage oma ruumi, kergendage oma arveid

Lihtne üleminek LED-pirnidele ei tähenda mitte ainult seda, et teie kodu näeb välja, vaid see muudab ka teie arveid. Siin on põhjus:

Pikaealisus: LED-lambid kestavad kuni 25 korda kauem kui traditsioonilised lambid. See tähendab vähem käike poodi ja vähem aega, mis kulub pirnide vahetamiseks redelitel.

Energiatõhusus: LED-lambid kasutavad kuni 80% vähem energiat kui traditsioonilised lambid. Nad muudavad suurema osa kasutatavast elektrist valguseks, mitte soojuseks, mis muudab need nii energiatõhusaks kui ka ohutumaks.

Kohene heledus: Erinevalt mõnest muust energiasäästupirnist, süttib LED kohe täies heleduses. Enam ei pea ootama, et tuba helendaks.

Värvivalikud: LED-pirnid on saadaval mitmes värvitoonis, mis annab teile rohkem kontrolli teie kodu atmosfääri üle. Igale meeleolule leidub LED-seade, alates soojast ja hubasest kuni heleda ja elava valguseni.

Seega, lülitage LED-valgustid sisse, et säästa elektriarveid ja parandada oma kodu valgustust.

  1. Kasutage maksimaalselt loomulikku valgust

Siin on särav idee: Kasutage ära iga väärtuslikku päevavalguse tundi, avades kardinad laialt, eriti Eesti talvehommikutel. See on lihtne ja tõhus viis vähendada sõltuvust kunstlikust valgustusest. Pidage meeles, et päikesekiired on looduse enda energiatõhusad lambid ja need on täiesti tasuta!

Peeglid peegelduseks: Asetage peeglid strateegiliselt, et peegeldada loomulikku valgust sügavamale teie ruumidesse. See lihtne nipp suurendab heledust, muutes teie kodu avaramaks ja valgusküllasemaks.

Heledavärviline dekoor: Valige heledad kardinad ja mööbel, et suurendada loomuliku valguse mõju. Need toonid peegeldavad valgust, luues õhulise ja avatud atmosfääri ka pimedamal ajal.

  1. Vee säästmise nõuanded

Parandage lekked kiiresti: Tegelege nende salakavalate lekete kõrvaldamisega. Tilkuv kraan võib tunduda tühine, kuid see on põhimõtteliselt raha, mis libiseb minema. Lekete parandamine säästab vett ja hoiab ära teie raskelt teenitud raha äravoolu.

Võtke kasutusele madala vooluhulgaga kraanide ja dušijuhipead. Need kraanid kasutavad vähem vett, kuid säilitavad tugeva veesurve. Seega saate sama võimsa voolu, kasutades samal ajal vähem vett. Sellest võidavad kõik – saate nautida värskendavat dušši ilma liigse veekasutuse süümepiinadeta.

WC-trikid: Kaaluge võimalust paigaldada oma tualettruumi veesäästevahend, näiteks veekott või reguleeritav klapp. Need vidinad vähendavad iga loputusega kasutatava veekoguse miinimumini, vältides vee raiskamist ilma tõhusust kaotamata.

  1. Tõmmake laadija välja

Väike tegevus, millel on suured tulemused – ühendage laadijad lahti, kui teie seadmed on laetud.

Siin on midagi, mida tuleks arvesse võtta… Laadijate sisselülituna jätmine ilma seadmeta tarbib ikkagi energiat – umbes 0,25 vatti. See võib tunduda väike, kuid kui seda regulaarselt teha, siis kokkuhoid suureneb. Seega ärge unustage laadijad välja lülitada, kui te neid ei kasuta.

Hea koht alustamiseks on planeerida oma kommunaalteenuste ettevõttega hindamist, et selgitada välja, kus teie kodu energiat raiskab ja millised uuendused säästavad kõige rohkem raha.

Nende nõuannete järgimisega ei loo te mitte ainult mugavamat eluruumi, vaid näete ka positiivset mõju oma kommunaalarvele. Nii et kui te alustate seda teekonda hubasema ja eelarvesõbralikuma kodu suunas, siis pidage meeles, et iga väike pingutus loeb.

Kas teil on muid rahasäästunippe? Jagage oma mõtteid allpool olevates kommentaarides.

Kui sulle meeldis see artikkel, leiad selle kohta kasulikku“Nutikas kodu: Eesti nutika elamise testitud teadmised

Lisa kommentaar