You are currently viewing Millist tootlikust oodata kui investeerida kinnisvarasse Tallinnas?
House near Tallinn

Millist tootlikust oodata kui investeerida kinnisvarasse Tallinnas?

Kinnisvara investeeringu tootlikus oleneb mitmest erinevast tegurist, kinnisvara tüüp, asukoht, ostuhind, renditulu, investeeringu pikkus, lisainvesteeringu kaasamise summast ja intressist kui oled kinnisvara soetamiseks kasutanud võemendust.

All on mõned näited, millist tootlikust üldjuhul võib oodata soetades kinnisvara Tallinnas.

  1. Rendipindade tootlikust arvutatakse üldjuhul aasta üüri tulu ja kinnisvara soetamiseks kasutatud omadinntseeringu suhtena. Tallinnas realistlik üüritootlikus hästi hallatud objekti puhul 5-8% aastas, sõltudes erinevatest asjaoludest, nagu asukoht, kinnisvara tüüp ja turutingimused.
  2. Ostu ja kiire müügi ( Flippimine ) invseteeringute puhul arvutatakse tootlikust ostuhinna ja müügihinna vahe arvutamise teel. Antud investeeringute puhul võib tootlikus suuresti varieeruda olenevalt sellest palju lisainvesteeringuid flipitav kinnisvara vajab. Tavapärane tootlikus antud tehingute puhul on 10-20% tehingu kohta, kuigi see võib olenevalt projektis ka varieeruda.
  3. Pikaajaline kallinemine – lisaks rahavoogudele ja kasumile võib kinnisvarainvesteeringute väärtus aja jooksul tõusta. Ajalooliselt on kinnisvara hinnad Tallinnas olnud stabiilsel tõusuteel, mõnes piirkonnas on see erinevatel perioodidel kallinenud isegi 10-15% aastas. Edaspidine hinnatõus oleneb muidugi suuresti turutingimustes, mis võivad ajas väga palju muutuda.

Oluline on meeles pidada, et need on üldised vahemikud ja tulemused võivad olenevalt konkreetsetest asjaoludest väga erineda. Kinnisvara investeeringu hetke tulusus ei tohiks kindlasti olla ainus tegur mida arvestada kinnisvara investeeringu otsust tehes. Kindlasti tuleks arvesse võtta iseenda soove ja eesmärke, mitte ületada personaalset riskitaluvuspiiri ja võtta arvesse investeeringu perioodi pikkust. Väga oluline on teha põhjalik uurimustöö konkreetse objekti kohta ja konsulteerida professionaalidega, kes aitavad teha teadlike otsuseid.

Parim maakler Tallinnas
Parim kinnisvaramaakler Tallinnas

Kui teil on konkreetne küsimus, võite selle postitada kommentaaride lahtrisse ja ma vastan sellele samuti saate kokku leppida tasuta konsultatsiooni kinnisvara üürimise, ostmise või investeerimisega Eestis.

Lisa kommentaar